Frank maakt impact

Bij Frank weten we dat energie belangrijk is. Het is de basis van een gelukkig en comfortabel leven en levert de brandstof voor goede ideeën en nieuwe initiatieven. Maar het verbruik komt ook met een verantwoordelijkheid.

Frank is écht groen

Groen is meer dan groene energie. Vanzelfsprekend wordt onze energie opgewekt uit Nederlandse zon- en windparken. Maar we hebben ook onze dienstverlening gedigitaliseerd. We compenseren daarnaast ook de CO2-uitstoot van je gasverbruik. En we planten extra bomen als je ons helpt.
  • Groene stroom van Wind/Zon uit NL
  • CO2-gecompenseerd gas
  • Frank’s Forest

Groene stroom

Groene energie is energie opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Dat is het grote verschil met grijze stroom, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Onze stroom komt gegarandeerd van Nederlandse bodem.

  • Wind van Nederlandse windparken (50%)
  • Zonne-energie uit Nederland (50%)

Goed voor het milieu

Met onze inkoopprijzen helpen we de natuur een handje. Want jij wordt gestimuleerd om te verbruiken als de prijzen laag zijn en dat is vaak op momenten dat er groene stroomoverschotten zijn. Zo wordt ook de druk op ons netwerk verminderd, wat het makkelijker maakt om nieuwe zon- en windparken aan te sluiten.

Frank’s Forest

Samen met onze partner Trees for All planten we een waar Frank’s Forest. Als jij ons helpt groeien, groeit ons bos mee. Voor elke vriend die je meeneemt planten we bomen. En dat doen we ieder jaar opnieuw!

CO2-gecompenseerd gas

Door gas te stoken komt CO2 vrij. Omdat die uitstoot niet altijd ter plekke kan worden verminderd, is wereldwijd afgesproken dat je die kan compenseren door te investeren in internationale projecten die de CO2-uitstoot actief verminderen. Voor jou doen we dat door te investeren in het Indonesische project Rimba Raya. Neem gerust een kijkje!
Rimba Raya

Vraag en antwoord

Als startup hebben we nog niet gelijk stroom uit zon- of windparken gecontracteerd. We vergroenen zolang onze stroom met GVO's (Nederlandse Wind/Zon). Onze verdeling van wind en zonne-energie is 50:50. Voor gas is het mogelijk om je volledige CO2-uitstoot te compenseren. We bieden ook de mogelijkheid om je verdiende bonussen in te zetten om bomen te planten. Daarnaast zal het bedienen van onze app je stimuleren om te besparen of om te verbruiken op momenten dat er veel groene stroomproductie is. Kortom, Frank is supergroen!

We hanteren allereerst de landelijke salderingsafspraken, dus we strepen opwek en verbruik tegen elkaar weg daar waar het de belastingen aangaat. Verder vergoeden we de dynamische prijs (excl. inkoopvergoeding) voor elke opgewekte kWh.

Nee. Dat vinden we niet groen genoeg. We verkopen alleen stroom die opgewekt wordt in Nederlandse zon- en windparken. Daarnaast compenseren we de CO2-uitstoot van je gasverbruik en planten we extra bomen als je ons helpt.

We planten bomen voor de leden die ons helpen. Bijvoorbeeld als ze andere leden aanbrengen. Het geld dat wij zo kunnen besparen op onze marketingkosten kunnen we dan steken in het planten van een bos. En omdat het zo lekker allitereert hebben we dat Frank’s Forest genoemd.

Energie biedt ons comfort, gemak en productiviteit. Maar het verbruik belast ook onze planeet. Daarom proberen we zoveel als we kunnen te compenseren. Alle besparingen die we doen komen ten goede aan onze klanten en aan de natuur. En dat is het doel van de bomen.

50:50!

Help je ons mee Nederland te vergroenen?