Frank maakt impact

Bij Frank weten we dat energie belangrijk is. Het is de basis van een gelukkig en comfortabel leven en levert de brandstof voor goede ideeën en nieuwe initiatieven. Maar het verbruik komt ook met een verantwoordelijkheid.

Frank is écht groen

Groen is meer dan groene energie. Vanzelfsprekend wordt onze energie opgewekt uit Nederlandse zon- en windparken. Maar we hebben ook onze dienstverlening gedigitaliseerd. We compenseren daarnaast ook de CO2-uitstoot van je gasverbruik. En we planten extra bomen als je ons helpt.
  • Groene stroom van Wind/Zon uit NL
  • CO2-gecompenseerd gas
  • Frank’s Forest

Groene stroom

Groene energie is energie opgewekt uit duurzame energiebronnen, zoals zon en wind. Dat is het grote verschil met grijze stroom, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Onze stroom komt gegarandeerd van Nederlandse bodem.

  • Wind van Nederlandse windparken (50%)
  • Zonne-energie uit Nederland (50%)
stel een alarm in

Overtuigd, maar mag je nog niet overstappen?

Goed voor het milieu

Met onze inkoopprijzen helpen we de natuur een handje. Want jij wordt gestimuleerd om te verbruiken als de prijzen laag zijn en dat is vaak op momenten dat er groene stroomoverschotten zijn. Zo wordt ook de druk op ons netwerk verminderd, wat het makkelijker maakt om nieuwe zon- en windparken aan te sluiten.

Frank’s Forest

Samen met onze partner Trees for All planten we een waar Frank’s Forest. Als jij ons helpt groeien, groeit ons bos mee. Voor elke vriend die je meeneemt planten we bomen. En dat doen we ieder jaar opnieuw!

CO2-gecompenseerd gas

Door gas te stoken komt CO2 vrij. Omdat die uitstoot niet altijd ter plekke kan worden verminderd, is wereldwijd afgesproken dat je die kan compenseren door te investeren in internationale projecten die de CO2-uitstoot actief verminderen. Voor jou doen we dat door te investeren in het Indonesische project Rimba Raya. Neem gerust een kijkje!
Rimba Raya

Vraag en antwoord

Als startup hebben we nog niet gelijk stroom uit zon- of windparken gecontracteerd. We vergroenen zolang onze stroom met GVO's (Nederlandse Wind/Zon). Onze verdeling van wind en zonne-energie is 50:50. Voor gas is het mogelijk om je volledige CO2-uitstoot te compenseren. We bieden ook de mogelijkheid om je verdiende bonussen in te zetten om bomen te planten. Daarnaast zal het bedienen van onze app je stimuleren om te besparen of om te verbruiken op momenten dat er veel groene stroomproductie is. Kortom, Frank is supergroen!

Tuurlijk. Je hoeft er zelfs niks voor te doen. En in de app kan je gemakkelijk zien wat je iedere dag produceert en wat je dat oplevert! Je krijgt voor je opgewekte kWh’s ook de dynamische groothandelsprijzen.

Nee. Dat vinden we niet groen genoeg. We verkopen alleen stroom die opgewekt wordt in Nederlandse zon- en windparken. Daarnaast compenseren we de CO2-uitstoot van je gasverbruik en planten we extra bomen als je ons helpt.

We planten bomen voor de leden die ons helpen. Bijvoorbeeld als ze andere leden aanbrengen. Het geld dat wij zo kunnen besparen op onze marketingkosten kunnen we dan steken in het planten van een bos. En omdat het zo lekker allitereert hebben we dat Frank’s Forest genoemd.

Dit zien we eigenlijk als enige mogelijkheid om op prijs te concurreren met de gevestigde orde zonder afbreuk te doen aan onze principes. We willen het spel niet meespelen. Geen geld uitgeven aan schakels in de marketingketen die geen waarde toevoegen. Deze besparingen laten we ten goede komen aan onze klanten. We nemen genoegen met een kleine marge. Maar om bestaansrecht te hebben moeten we wel groeien, een goede service bieden, een goed gevoel geven aan onze klanten en de natuur een handje helpen. En dat is het doel van de bomen.

50:50!

Help je ons mee Nederland te vergroenen?