Wij zijn Frank
Wij zijn een fris bedrijf waarin we gedegen knowhow uit de energiesector koppelen aan slimme IT-oplossingen. Energie kan namelijk beter en slimmer. Zodat het voor jou als consument leuker, groener en goedkoper wordt. Met Frank willen we die ambitie realiseren.

Frank’s visie

De wereld verandert snel. Elke branche vindt zichzelf opnieuw uit en moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen gedrag. Zo ook de energiebranche.

De consument is wakker geworden. We zijn terecht kritischer op onszelf en op de bedrijven met wie we in zee gaan. Dat gaat niet alleen over kosten, maar ook over de impact die we samen hebben op het klimaat. En daarom willen we het inzicht en de vrijheid om daar op elk moment invloed op te hebben.

Frank’s missie

Frank verfrist de energiemarkt met gezond verstand. Ongezonde marges en inefficiënte processen worden aangepakt, waardoor de prijs flink omlaag kan. Wat dat oplevert vloeit terug naar onze klant of naar onze natuur. Alles om energie en energieverbruik duurzamer te maken.

Transparant

We zijn transparant in alles wat we doen. We hanteren de openbaar gepubliceerde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit. Andere posten lichten we duidelijk toe. Zo weten onze klanten waarvoor ze betalen en hoe wij ons geld verdienen.

Goed maar goedkoop

We letten op de centen. Bezuinigen alleen op overbodige dingen. Wat belangrijk is moet goed zijn. We hebben zoveel mogelijk processen geautomatiseerd, en we maken zo min mogelijk kosten.

Fris en vernieuwend

We willen een fantastische dienstverlening bieden met de hulp van een innovatieve app. Ons team van designers en ontwikkelaars gaat met onze leden in gesprek om onze dienstverlening voortdurend te verbeteren.

Groen

We leveren alléén groene stroom uit Nederland. Daarbovenop bieden we de mogelijkheid om extra te vergroenen door middel van het planten van bomen. We hebben een app met groene slimme diensten en helpen de energietransitie te versnellen.

De energiemarkt...

Vraag en antwoord

De Engelse betekenis van het woord sprak ons aan: eerlijk, integer, openhartig, transparant. Wij vonden dat de Nederlandse energiemarkt wel een Frank kon gebruiken.

Zie ook onze visie en missie. We willen een groen product leveren voor een zo laag mogelijke prijs. We denken zo de energiemarkt eerlijker en transparanter te maken. Met onze dienstverlening hopen we steeds meer mensen daarvan te overtuigen. Zodat we echt impact kunnen maken en samen Nederland steeds groener maken.

Energie biedt ons comfort, gemak en productiviteit. Maar het verbruik belast ook onze planeet. Daarom proberen we zoveel als we kunnen te compenseren. Alle besparingen die we doen komen ten goede aan onze klanten en aan de natuur. En dat is het doel van de bomen.

Op onze homepagina vertellen we uitgebreid hoe wij ons geld verdienen. Frank verdient alleen aan de maandelijkse vaste vergoeding die we aan jou vragen. En daar zijn we transparant over.

Als je Frank helpt kun je verdienen. Je kunt helpen door andere leden met raad en daad bij te staan in de community, of je kunt helpen door andere leden te werven. Voor ieder aangebracht lid ontvang je één boom of 5 euro korting per product per jaar. En niet eenmalig, maar ieder jaar opnieuw, zolang jullie beiden bij ons blijven. Dat kan dus aardig oplopen als je een grote vriendengroep hebt!

Met een dynamisch energiecontract van Frank betaal je elke maand voor je werkelijke verbruik. Het voordeel hiervan is dat je als klant nooit teveel betaalt en we de risico’s voor beide partijen klein houden.

Voorafgaand aan de maand maken we een inschatting van je kosten op basis van het percentage van je jaarlijkse verbruik wat je die maand zal gebruiken en een schatting van de prijzen. Na afloop van de maand, weten we precies hoeveel je verbruikt hebt en wat de prijzen waren op deze momenten. Dit rekenen we met je af op de volgende termijnfactuur.

We rekenen dus geen vast, maar een dynamisch voorschotbedrag. Iedere maand is het termijnbedrag daarom anders. In de winter betaal je meer en in de zomer minder, simpelweg omdat je in de zomer minder energie verbruikt en vaak ook tegen lagere tarieven dan in de winter. Naast je verbruik betaal je een vast bedrag per maand aan netbeheerkosten en een vaste maandelijkse vergoeding ter bekostiging van de dienstverlening door Frank Energie.


Een praktisch voorbeeld:

In april ontvang je de ‘termijnfactuur mei’ met de geschatte kosten voor mei. In april weten we ook je werkelijke verbruik van maart en rekenen we het verschil tussen de geschatte en werkelijke kosten van maart af.

In april ontvang je dus de ‘termijnfactuur mei’ met:

  • Vaste leveringskosten,
  • De geschatte kosten voor mei,
  • De werkelijke kosten van maart ten opzichte van de eerder betaalde geschatte kosten voor maart.
Onze gegevens
Frank Energie B.V.
Gustav Mahlerlaan 1025
1082 MK, Amsterdam
KvK-nummer: 77767799
Btw-nummer: NL8611.35.295.B01
IBAN: NL96 RABO 0353 4030 83
BIC: RABONL2U
Ik wil ook slimme energie van Frank!