Wij zijn Frank

Wij zijn een team van jonge professionals afkomstig uit de energie- en IT-sector. Wij hebben daar vooral gezien hoe zaken anders en beter kunnen. Leuker, groener en goedkoper voor jou als consument bijvoorbeeld. Met Frank willen we die ambitie realiseren.

Frank’s visie

De wereld verandert snel. Elke branche vindt zichzelf opnieuw uit en moet verantwoordelijkheid nemen voor zijn eigen gedrag. Zo ook de energiebranche.

De consument is wakker geworden. We zijn terecht kritischer op onszelf en op de bedrijven met wie we in zee gaan. Dat gaat niet alleen over kosten maar ook over de impact die we samen hebben hebben op het klimaat. En daarom willen we het inzicht en de vrijheid om daar op elk moment invloed op te hebben.

Frank’s missie

Frank verfrist de energiemarkt met gezond verstand. Ongezonde marges en inefficiente processen worden aangepakt, waardoor de prijs flink omlaag kan. Wat dat oplevert vloeit terug naar onze klant of naar onze natuur. Alles om energie en energieverbruik duurzamer te maken.

Transparant

We zijn transparant in alles wat we doen. We hanteren de openbaar gepubliceerde groothandelsprijzen voor gas en elektriciteit. Andere posten lichten we duidelijk toe. Zo weten onze klanten waarvoor ze betalen en hoe wij ons geld verdienen.

Goed maar goedkoop

We letten op de centen. Bezuinigen alleen op overbodige dingen. Wat belangrijk is moet goed zijn. We hebben zoveel mogelijk processen geautomatiseerd, en we maken zo min mogelijk kosten.

Fris en vernieuwend

We willen een fantastische dienstverlening bieden met de hulp van een innovatieve app en community. Ons team van designers en ontwikkelaars gaat met onze leden in gesprek om onze dienstverlening voortdurend te verbeteren.

Groen

We leveren alléén groene stroom. Daarbovenop bieden we de mogelijkheid om extra te vergroenen door middel van CO2-compensatie en het planten van bomen.

Maak kennis met ons team

De energiemarkt...

Vraag en antwoord

De Engelse betekenis van het woord sprak ons aan: eerlijk, integer, openhartig, transparant. Wij vonden dat de Nederlandse energiemarkt wel een Frank kon gebruiken.

Zie ook onze visie en missie. We willen een groen product leveren voor een zo laag mogelijke prijs. We denken zo de energiemarkt eerlijker en transparanter te maken. Met onze dienstverlening hopen we steeds meer mensen daarvan te overtuigen. Zodat we echt impact kunnen maken en samen Nederland steeds groener maken.

Energie biedt ons comfort, gemak en productiviteit. Maar het verbruik belast ook onze planeet. Daarom proberen we zoveel als we kunnen te compenseren. Alle besparingen die we doen komen ten goede aan onze klanten en aan de natuur. En dat is het doel van de bomen.

Op onze homepagina vertellen we uitgebreid hoe wij ons geld verdienen. Frank verdient alleen aan de maandelijkse vaste vergoeding die we aan jou vragen. En daar zijn we transparant over.

Als je Frank helpt kun je verdienen. Je kunt helpen door andere leden met raad en daad bij te staan in de community, of je kunt helpen door andere leden te werven. Voor ieder aangebracht lid ontvang je één boom of 5 euro korting per product per jaar. En niet eenmalig, maar ieder jaar opnieuw, zolang jullie beiden bij ons blijven. Dat kan dus aardig oplopen als je een grote vriendengroep hebt!

We werken met een ander systeem voor termijnbedragen dan je gewend bent van andere energieleveranciers. Het bedrag dat je ziet bij de proefberekening is het gemiddelde maandbedrag, maar dat is niet het bedrag dat je iedere maand gaat betalen.

Bij het eerste termijnbedrag dat je betaalt bepalen we de hoogte van het termijnbedrag door een inschatting te maken van je verbruik van die komende maand maal de verwachte energieprijzen van die maand.

Bij het tweede termijnbedrag doen we precies hetzelfde.

Bij het derde termijnbedrag doen we weer hetzelfde, maar nu weten we ook de werkelijke verbruikskosten van maand 1. Die worden direct verrekend met het termijnbedrag van maand 3.

Enzovoort.

Dit betekent dat je in de winter iets meer en in de zomer iets minder betaalt dan het gemiddelde termijnbedrag. Maar het betekent ook dat je op je jaarnota nooit voor verrassingen komt te staan!

Onze gegevens
Frank Energie B.V.
Weena 690
3012 CN, Rotterdam
KvK-nummer: 77767799
Btw-nummer: NL8611.35.295.B01
IBAN: NL96 RABO 0353 4030 83
BIC: RABONL2U
Wil jij ook energie van Frank?