Kan ik overstappen terwijl mijn contract nog loopt? (opzegtermijn & opzegboete)

Je kunt altijd overstappen. Echter heb je, als je nog een lopend energie contract hebt altijd te maken met een opzegtermijn. Ook hanteren energieleveranciers in sommige gevallen een opzegvergoeding (opzegboete).

Opzegtermijn

De opzegtermijn van een energiecontract is meestal 30 dagen. Wanneer jij je aanmeldt bij Frank Energie, zeggen wij automatisch je oude contract op. Doordat het contract met Frank Energie (zonder spoedaanmelding) 34 dagen in de toekomst ligt, hoef je je geen zorgen te maken over de opzegtermijn. Wij doen overigens niet aan een opzegtermijn. Bij ons kun je vertrekken per de eerstvolgende werkdag.

Opzegvergoeding

Opzegvergoedingen gelden alleen voor vaste contacten met een bepaalde looptijd van bijvoorbeeld 1 jaar. Wanneer je dit contract vroegtijdig opzegt (ook al is dit in verband met verhuizen, emigreren of samenwonen), kan je oude leverancier een opzegvergoeding hanteren.

Op 1 juni 2023 zijn de regels omtrent de opzegvergoedingen gewijzigd. Indien je een vast energiecontract hebt afgesloten na deze datum, dien je een vergoeding te betalen voor het verlies dat je oude leverancier lijdt wanneer je het contract vroegtijdig opzegt. De hoogte van de opzegvergoeding kun je navragen bij je oude leverancier.

Bij Frank Energie hanteren we geen opzegtermijn en/of boetes. We hebben voldoende vertrouwen in ons aanbod om je niet te hoeven gijzelen in een contract.

Gerelateerde vragen

Contact

Kom je er zelf niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag verder. Hier vind je al onze contactmogelijkheden.

Whatsapp

Voor snelle, korte vragen kun je met ons chatten.

+316 491 638 84
Ma. - vr. van 09:00 tot 17:00
Bellen

Heb je direct een antwoord nodig op jouw vraag?
(Let op: op vrijdag is de telefoonlijn geopend tot 13:00u)

+31 20 79 00 114
Ma. - vr. van 09:00 tot 15:00
E-mail

Voor alle uitgebreide vragen kun je ons het beste een e-mail sturen. We proberen altijd binnen 2 werkdagen te antwoorden, maar soms kan het door drukte iets langer duren.

Contactformulier

Gebruik het contractformulier om je vraag direct te kunnen stellen via de website. We proberen net als op alle e-mails binnen 2 werkdagen te reageren, maar soms kan het door drukte iets langer duren.

Ik wil ook slimme energie van Frank!