Ik wil gasvrij wonen, welke stappen moet ik ondernemen?

Als je een gasaansluiting hebt, ben je verplicht een energiecontract voor deze aansluiting te hebben. Ga je helemaal van het gas af en wil je geen energiecontract voor gas meer, moet je de aansluiting periodiek laten afsluiten of in zijn geheel laten verwijderen door de netbeheerder.

Als je de gasaansluiting nog niet meteen wilt laten verwijderen, dan kun je de aansluiting laten afsluiten voor een periode van maximaal 12 maanden. Hierna is het aan jou om een keuze te maken tussen het opnieuw aansluiten of het alsnog definitief verwijderen van je gasaansluiting.

Indien je ervoor kiest de aansluiting te laten verwijderen dien je zelf de verwijdering van je gasaansluiting aan te vragen via www.mijnaansluiting.nl. De netbeheerder zal dan zorg dragen voor het verwijderen van de gasmeteropstelling en de aansluitleiding.

Aan beide opties zijn kosten verbonden, die de netbeheerder bij je in rekening brengt.


Gerelateerde vragen

Contact

Kom je er zelf niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag verder. Hier vind je al onze contactmogelijkheden.

Whatsapp

Voor snelle, korte vragen kun je met ons chatten.

+316 491 638 84
Ma. - vr. van 09:00 tot 17:00
Bellen

Heb je direct een antwoord nodig op jouw vraag?
(Let op: op vrijdag is de telefoonlijn geopend tot 13:00u)

+31 20 79 00 114
Ma. - vr. van 09:00 tot 15:00
E-mail

Voor alle uitgebreide vragen kun je ons het beste een e-mail sturen. We proberen altijd binnen 2 werkdagen te antwoorden, maar soms kan het door drukte iets langer duren.

Contactformulier

Gebruik het contractformulier om je vraag direct te kunnen stellen via de website. We proberen net als op alle e-mails binnen 2 werkdagen te reageren, maar soms kan het door drukte iets langer duren.

Ik wil ook slimme energie van Frank!