Goed en goedkoop

Wij proberen je energiekosten zo laag mogelijk te houden. Daarom leveren we energie tegen de inkoopprijs, daarom besparen we op onnodige kosten en daarom maken we onze dienstverlening zo efficiënt mogelijk.

Bijna altijd goedkoper

Meestal is de inkoopprijs lager dan de vaste jaartarieven die je gewend bent. Omdat we de kosten laag houden en je op allerlei manieren helpen om slim te besparen, ben je bij Frank bijna altijd goedkoper uit dan bij andere energieleveranciers.

  • Inkoopprijs zonder opslag
  • We houden onze kosten laag
  • Zelf besparen

Inkoopprijzen

Bij ons betaal je de inkoopprijs. Dat zijn dagprijzen voor gas en uurprijzen voor stroom. Zo zit je niet vast aan een hoog jaartarief en kun je extra besparen door je verbruik te verschuiven naar de goedkope uren. Als het bijvoorbeeld hard waait of wanneer de zon veel schijnt is er een energieoverschot en drukt dat de prijs: een mooi moment om een wasje te doen. Dat werkt natuurlijk ook andersom zo. Toch zijn de inkoopprijzen meestal lager dan de vaste jaartarieven die je elders betaalt.

Vandaag October 25
Gem. stroomprijs
Gasprijs tot 06:00 uur

Wij houden onze kosten laag

Bij Frank vinden we het zonde om onnodige kosten te maken. Dus wij doen het zonder veeleisende aandeelhouders, grote kantoren, dure lease auto’s en megalomane reclamecampagnes. En alles wordt via de app of de website geregeld. Wat we besparen geven we terug aan jou en aan de natuur.

Zelf besparen

Met onze app heb je inzicht in je verbruik en kun je extra besparen op momenten dat de prijs laag is. Bijvoorbeeld omdat het veel waait of de zon schijnt. Van ons krijg je dan een seintje, zodat je slim kan profiteren van prijsdalingen.

stel een alarm in

Overtuigd, maar mag je nog niet overstappen?

Slim laden met Frank en Jedlix

Slim laden doe je met de stroom van Frank en de app van Jedlix. Frank levert 100% groene stroom uit NL en de Jedlix app zorgt ervoor dat je oplaadt op momenten dat de uurprijzen het laagst zijn. Heb je een elektrische auto die je thuis oplaadt? Dan levert dat zo een extra besparing van 250 EUR/jaar op.

Frank Energie en Jedlix zijn partners, via deze link kun je de Jedlix app downloaden.

Vraag en antwoord

Om je niet onnodig op kosten te jagen hanteren we geen vaste prijzen. Dat is namelijk duur. Je betaalt dan voor allerlei risico’s die het energiebedrijf neemt en ook voor de kosten die zij maakt om die te vermijden (complexe systemen, handelaren, bonussen). Wij hanteren daarom de publiek beschikbare spotprijzen of groothandelsprijzen. Dat zijn de prijzen die energiebedrijven en grote industrieën zelf gebruiken voor de afrekening van energie. Historisch gezien waren deze vaak lager dan vaste prijzen. Voor elektriciteit zijn dat uurprijzen, voor gas zijn dat dagprijzen. Verder berekenen we alle overige kosten, zoals netbeheer, belastingen en heffingen één-op-één door, zonder opslag of marge.

Om kosten zo laag mogelijk te houden werken we alleen met automatische incasso. Je ontvangt ook alleen een digitale factuur. Ons prijssysteem maakt het mogelijk om af te rekenen op de werkelijke kosten. Echter, om je energierekening in de winter niet te hoog op te laten lopen hebben we er voor gekozen om te werken met voorschotten. Dat voorschot wordt ingeschat op basis van je opgegeven verbruik en de verwachte prijsstelling. In onze app kun je daarna in een oogopslag zien hoe die verwachting strookt met de werkelijkheid. Die laat dus continu zien of je geld terugkrijgt of moet bijbetalen. Op basis van dat inzicht kun je ook simpel je termijnbedrag aanpassen. Geen verrassingen aan het einde van het jaar dus.

Wij hanteren de publiek beschikbare spotprijzen of groothandelsprijzen. Dat zijn de prijzen die energiebedrijven en grote industrieën zelf gebruiken voor de afrekening van energie. Historisch gezien zijn deze vaak lager dan vaste prijzen. Voor elektriciteit zijn dat uurprijzen, voor gas zijn dat dagprijzen. Verder berekenen we alle overige kosten, zoals netbeheer, belastingen en heffingen één-op-één door, zonder opslag of marge.

Ja. Je energieprijzen staan immers niet vast maar verschillen per uur (stroom) of per dag (gas). Maar we geven je ook de controle. Omdat wij je via onze app informeren over de actuele prijzen kun je de pieken vermijden en gaan verbruiken tijdens de dalen. Daarmee kun je nog een extra voordeel behalen. Overigens zal bij normaal verbruik en bij extreme prijspieken je nota hooguit enkele euro’s hoger zijn (de werkelijke energiekosten zijn maar 30% van de totale factuur). Vind je het toch niks of word je er zenuwachtig van, dan kun je ons altijd verlaten, we brengen je geen boete in rekening.

Nee. Omdat je prijzen niet vast staan, zullen er vast uren of dagen zijn dat de prijzen hoger zijn dan gemiddeld. Historisch gezien zijn onze inkoopprijzen lager dan vaste prijzen.

Je kunt in onze app dagelijks zien hoe je ervoor staat. Elke keer als we meetgegevens ontvangen van de netbeheerder, berekenen we hoe je het doet ten opzichte van verwachting. We bouwen nu aan een berekening die voorspelt hoe je eindnota eruit komt te zien. Deze komt er binnenkort aan!

Wil je ook energie tegen inkooptarieven?