Verbruik & meterstanden

Een slimme meter is een energiemeter (voor stroom en/of gas) die op afstand uit te lezen is en waar het verbruik in kleinere intervallen wordt gemeten.

Het meternummer staat vermeld in de mail die je krijgt als we een meterstand aan je vragen.

Als je twijfelt, neem dan contact op met ons via klantenservice@frankenergie.nl. We laten je dan weten of je meterstanden goed zijn doorgekomen.

Neem snel contact met ons op via klantenservice@frankenergie.nl en voeg foto’s toe van de juiste meterstanden. Wij zullen dan de juiste standen verwerken.

Ja dat klopt. EPEX (uurprijs) voor stroom. EEX (dagprijs) voor gas.

We rekenen dezelfde dynamische prijzen voor je opwek als voor je verbruik. Omdat de dynamische prijzen soms laag zijn op momenten dat er veel zon is, kan het zijn dat je opbrengst bij ons iets lager is. Bekijk ons aanbod even onder de streep, die lage prijzen houden je kosten natuurlijk ook laag.

We hanteren allereerst de landelijke salderingsafspraken, dus we strepen opwek en verbruik tegen elkaar weg daar waar het de belastingen aangaat. Verder vergoeden we de dynamische prijs (excl. inkoopvergoeding) voor elke opgewekte kWh.

De Jedlix app optimaliseert op onze prijsstelling. Dus die zorgt ervoor dat je oplaadt als de prijzen van Frank het laagst zijn. Dat kan een extra voordeel van zo’n 250 EUR/jaar opleveren. En dat zie je dus terug in een lagere rekening bij Frank.

Je kunt altijd overstappen. Alleen als je nog een lopend contract hebt, kan het zijn dat je huidige leverancier je een boete geeft voor een te vroege overstap. Zie hier de maximale boete die een leverancier mag opleggen. Soms is ons aanbod zoveel beter dat je zo’n boete er best bij kunt nemen.

Contact

Kom je er zelf niet helemaal uit? Onze klantenservice helpt je graag verder.
Chat met ons
Krijg direct antwoord op je vragen! We zijn beschikbaar op:
Ma - vr
za
zo
09:00 - 21:00 uur
11:00 - 18:00 uur
12:00 - 17:00 uur
Mail ons
We proberen zo snel mogelijk te reageren. Meestal lukt dit binnen twee werkdagen.
Stuur een e-mail